Tilskud til paryk

Hos Toftild kan du få hjælp til at søge økonomisk støtte til paryk, hvis du har et sygdomsbetinget hårtab, fx alopecia, ar efter operation eller strålebehandling. Vi har et godt samarbejde med kommuner landet over.

Tilskud til paryk

Mange af vores kunder oplever deres hårtab som et handicap – og for mange kan det i yderste konsekvens opleves som en markant social belastning. Det tager vi meget alvorligt.

Hos Toftild kan du derfor få vejledning i at søge økonomisk tilskud til en paryk via kommunen. Det gælder fx, hvis du har et sygdomsrelateret hårtab – det kan være alopecia eller ar efter behandling og operation. Vi har et rigtigt godt samarbejde med kommuner landet over.

Du kan ansøge om hjælpemidler ved at kontakte din kommune eller via borger.dk. Men hvis du har brug for råd, vejledning eller assistance i processen, er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har den største indsigt i alternativt hår – og det indbefatter også de aktuelle støtteordninger, der findes på området.

Det er en specialviden, der kommer dig til gode, hvis du søger hjælp til at gribe processen an, når du skal søge tilskud til din paryk.

Tilskud til paryk og hovedbeklædning som kræftpatient

Er du ramt af kræft, kan behandlingen medføre, at du mister dit hår midlertidigt. Du får et tilskud til anskaffelse af paryk eller hovedbeklædning, og du kan altid selv vælge, hvor du ønsker at bruge dit tilskud. Du er ikke bundet af sygehusets leverandøroversigter.

I de fleste regioner modtager du en rekvisition fra det sygehus, hvor du er i behandling. Enkelte regioner beder dig om selv at lægge pengene ud, hvorefter du kan få tilskuddet udbetalt ved at indsende din kvittering.

I de fleste af Toftilds afdelinger, afregner vi direkte med regionen. Det betyder, at vi sender fakturaen direkte til regionen, så du ikke selv skal stå for den del.

Du kan få tilskud til enten paryk eller hovedbeklædning, som f.eks. en kasket, en turban eller et tørklæde; alle designet specifikt til kræftramte og andre med hårtab. Tilskuddet udbetales af regionen, og din paryk eller hovedbeklædning betragtes som et behandlingsredskab, der skal kompensere for bivirkningerne efter din behandling. Ved kemobehandling er hårtabet midlertidigt og tilskuddet udbetales som regel én gang.

I 2021 kan du få 3.881,- kr. inkl. moms som tilskud til paryk. Ønsker du hovedbeklædning, tørklæde, kasket eller turban, er dit tilskud på 1.465,- inkl. moms. Vælger du en paryk, som er dyrere end tilskuddet, skal du kun betale differencen hos os. Tilskuddet er det samme i alle landets regioner, men der kan være lidt forskel på, hvordan du får dit tilskud udbetalt. Tilskuddet opjusteres i alle landets regioner hvert år i marts måned.

Læs mere om hvordan tilskud til paryk eller hovedbeklædning foregår i de regioner, hvor Toftild er til stede:

Region Nordjylland Toftild Aalborg

Region MidtjyllandToftild Aarhus

Region SjællandToftild Frederiksberg

Har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til dit tilskud til paryk eller tørklæder til kræftramte, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan altid ringe eller skrive til os på info@parykker.dk

Husk at du hos Toftild kan anvende din rekvisition til hovedbeklædning direkte på vores web shop.

Frit leverandørvalg

Husk du har frit leverandørvalg. Det betyder, at du altid frit kan vælge, hvor du ønsker at købe din paryk – uanset hvilken leverandør din kommune har aftale med. Tilskuddet følger dig, og du kan sagtens vælge Toftild, selvom der står en anden leverandør på din bevilling.

Hos Toftild har vi specialuddannet personale, der sammen med vores mangeårige erfaring gør os til landets mest anerkendte leverandører af alternativt hår. Derfor er du altid velkommen til at ringe til os for råd og vejledning. Vi kender alle udfordringerne – og vores speciale er at hjælpe folk som dig til at få den livskvalitet, der ligger i håret, sikkert tilbage.

Lidt om det juridiske

Vi er meget bevidste om, at en paryk defineres i Serviceloven §112 som et "personligt, kropsbåret hjælpemiddel". Det betyder, at du kan søge tilskud til din paryk hos din kommune. Hvis det vurderes, at du har nedsat funktionsevne som følge af dit hårtab, kan du opnå et tilskud til indkøb af hjælpemidlet.

Oplev forskellen

Det siger vores kunder om deres oplevelse hos Toftild

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin er smuk med sin paryk fra Toftild
Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk