Vores historie

Hos Toftild forstår vi de hårfine balancer, når håret er hovedsagen. Vi hjælper alle dem, der savner sit eget hår, og vi har hjertet med i alt, hvad vi gør.

Velkommen til et hus med hår og holdninger, historie og godt håndværk.
Book tid
1979
Toftild åbner i Aalborg
Toftild Alternativt Hår er en aalborgensisk familievirksomhed, der i mere end 40 år har leveret hår til dem, der mangler. Virksomheden startede som ”Toftilds Paryk- og Toupe Atelier” med Henning og Ulla Toftild som initiativtagere og ejere. De sidste 21 år har anden generation af familien Toftild drevet virksomheden med Lise og Claus Toftild som ejere.

Toftilds hovedafdeling finder du stadig i hjertet af Aalborg, på Budolfi Plads 9, hvorfra både grossist- og detailforretningen drives. I dag sælger Toftild hår i tre etager på Budolfi Plads, og vi har indrettet os med separate behandlingsrum, møde- og undervisningslokaler, separat afdeling med hovedbeklædning og lagerfaciliteter. Toftild har leveret hår fra nøjagtig samme adresse i Aalborg i alle de år, virksomheden har eksisteret, og det vil sige siden 1979. Når først vi slår (hår)rødder, har vi det med at blive. I Aalborg møder du i dag 11 Toftild-medarbejdere.
1998
Hår for Livet by Toftild® lanceres
Hår for Livet by Toftild® er vores eget design af individuelt fremstillede parykker, toupeer og hårdele, som kan sidde permanent fast i en periode. Konceptet Hår for Livet lancerede Toftild tilbage i 1998, som også var det år, hvor den første kommunale bevilling på hårsystemet blev en realitet. Hår for Livet by Toftild® var desuden det første personlige hjælpemiddel, der blev anerkendt af det kommunale bevillingssystem som en abonnementsløsning.
2013
Toftild åbner i Århus
I 2013 åbnede Toftild sin første filial uden for Aalborg i det midtjyske i Århus. Først i lejede lokaler i Århus Midtby, og i 2019 flyttede Toftild i egne, nyrenoverede lokaler i latinerkvarteret i Århus C. Lokaler, som i 40 år forinden havde huset en stor parykforretning. Parykker og alternativt hår er således stadig synonymt med adressen Borggade 7, nu med Toftilds navn på facaden. I Århus møder du i dag fire Toftild-medarbejdere. 
2015
"Love is in The Hair" etableres
En stor del af Toftilds DNA er vores hårdonationsprojekt ”Love is in The Hair”, som Lise og Claus Toftild startede i 2015. Hårdonationerne og projektet med at forvalte omsorgen, håret og alt det praktiske blev hurtigt en hjertesag for virksomheden, og er i dag en stor del af Toftilds hverdag.

Med projektet “Love is in the Hair” vil vi hos Toftild gerne give noget tilbage til de mange mennesker, der er grundlaget for vores virksomhed. Udover at bruge det hår, som bliver doneret til os, giver Toftild værdien af håret videre til velgørende formål. Det er i årenes løb blevet til 600.000,- kr. til Knæk Cancer. 
2018
Toftild åbner i København
Springet til det sjællandske tog Toftild i 2018 med baggrund i, at en mangeårig forhandler og samarbejdspartner ønskede at afhænde sin forretning. I 2019 åbnede Toftild derfor egne lokaler på adressen Frederiksberg Alle 50. En stor del af Toftilds kunder kommer fra det sjællandske, og dem hjælper vi stadigvæk via et godt og loyalt forhandlernetværk. Og de mange kunder, der ønsker at komme hos Toftild selv, har således siden 2019 haft muligheden for at møde de tre Toftild medarbejdere i lokalerne på Frederiksberg Alle. 
Nu
Toftild i 2021
Toftild leverer alt i parykker, toupeer og alternativt hår til mennesker ramt af kræft, alopecia og andre forhold, der betyder tab af hår. Toftild leverer i dag til en stor del af landets kommuner og regioner og har udviklet både engros- og detailsalg samt kurser og efteruddannelse.

Oplev forskellen

Det siger vores kunder om deres oplevelse hos Toftild

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin er smuk med sin paryk fra Toftild
Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk