Donation af hår er en hjertesag

Donation af hår er en hjertesag

"Love is in the hair"
Overvejer du at donere dit hår?

På disse sider kan du læse mere om Toftilds hårdonationsprojekt, hvordan håret anvendes, hvilke kriterier håret skal opfylde og meget mere...

Toftild Alternativt Hår har siden 2015 indsamlet donationshår. Her kan du læse om vores hårdonationsprojekt, og hvordan det hele startede.

Første parykproduktion

I december 2015 rejste Claus og Lise Toftild til fabrikken i Kina for selv at aflevere den første samling af donationshår og starte projektet op. Vi har fået fremstillet smukke, naturlige parykker af det første donationshår, vi modtog. Vi har løbende sendt donationshår af sted til vores producent, så parykproduktionen hele tiden har været i gang. De første parykker fremstillet af donationshår er kommet hjem, og nogle af parykkerne allerede udleveret - primært til unge ramt af kræft eller alopecia. Vi udleverer stadig parykker fremstillet af det smukke donationshår.

 

     

 

Hvordan bliver donationshåret brugt?

Vi modtager stadig rigtig meget donationshår. Derfor har vi valgt også at sælge en del af håret for at indsamle penge til hjælpeorganisationer. Alt afhængig af hvor meget donationshår, vi modtager, vil vi en gang om året sælge en del af håret på auktion i den europæiske brancheforening for parykproducenter, hvor vi selv er medlemmer. Det beløb, vi indsamler, går ubeskåret til en dansk organisation eller kampagne, som vi udvælger.
I 2017 går beløbet ubeskåret til Knæk Cancer.

Ved at sælge donationshåret til europæiske producenter sikrer vi, at vi kender oprindelsen på det hår, der sendes videre til parykproduktion. Og vi ved med sikkerhed, at donationshåret går til parykproduktion. Vi sikrer samtidig, at den værdi, som donationshåret har, kommer danske organisationer til gavn. På den måde, synes vi, at vi skaber mest mulig værdi med din hårdonation. En del af donationshåret vil Toftild fortsat selv anvende til fremstilling af parykker.

Hvem modtager parykkerne?

Donationshåret anvendes til fremstilling af parykker, primært til unge ramt af kræft eller alopecia. Parykkerne udleveres til modtagerne helt uden omkostninger via et fast beløb fra region og kommune. Parykkerne er meget naturlige og af langt højere kvalitet end det, vi normalt kan tilbyde. Fordi de er fremstillet af dit donationshår.

   Hvem modtager donationsparykkerne fra Toftild?   Barn med kræft modtager Toftild paryk lavet af donationshår

Parykkerne er primært til unge. Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at det er et barn ramt af kræft, der modtager parykken. Men vi garanterer, at dit donationshår altid anvendes til parykproduktion til mennesker, som er ramt af et sygdomsbetinget hårtab.

Love is in the hair

Toftilds hårdonationsprojektet "Love is in the hair" har fået sin egen facebookside Toftild hårdonation. Donerer du dit hår til Toftilds hårdonationsprojekt, og har du lyst til at dele din hårdonationshistorie og -billeder på facebook eller instagram - så tilføj gerne hashtags
#toftild  #hårdonation  #hårforlivet

Vil du donere dit hår?

Se hvilke krav håret skal opfylde.
Se ofte stillede spørgsmål om hårdonation.
Når du har doneret dit hår, kan du udskrive dit eget diplom.


Fakta om parykproduktion

I gennemsnit skal vi bruge ca. 6-9 hestehaler for at kunne lave en hel paryk. Alt donationshår sorteres og samles i bundter, så det er ens i længde, farve og struktur. I sorteringen af håret går der en del hår fra, som ikke kan bruges. Gennemsnitlig sorteres op til 50% af hårene fra i et bundt, fordi de er for korte. Det er blandt andet også derfor, at vi gerne vil have så langt hår som muligt. Så sikrer vi nemlig, at mest muligt donationshår i et bundt kan bruges.

I dag foregår produktion af parykker primært på fabrikker i Kina, Taiwan, Indonesien eller på Filippinerne. I dag findes parykproduktion til det sygdomsbetingede hårtab kun et enkelt sted i landet, hos en af Danmarks eneste parykmagere i København. Vi sender også donationshåret videre hertil, når der er et behov. 

Læs mere om hårtab og hårdonation på cancer.dk

Det sker hos Toftild
Frisørkurser

Frisørkurser

Toftild tilbyder kurser for frisører. Vil du arbejde med parykker, herretoupe eller Hår for Livet by Toftild? Max 3-4 per hold.

Toftild Træning & Teknik
Læs mere om Toftild frisørkurser >> 

Hovedbeklædning til hårtab

Hovedbeklædning til hårtab

Hos Toftild finder du bløde bambushuer, turbans, kasketter, hyggehuer og tørklæder til hovedet. Kom ind og prøv de nye tørklæder - eller køb i Toftilds webshop.

Se flere tørklæder >>

Da Helle fik nyt hår

Da Helle fik nyt hår

En ung pige med alopecia vælger nyt hår - en flot paryk i ægtehår, der tilpasses og klippes, så den passer perfekt til Helle.

Se med når Helle prøver
parykker hos Toftild