Donation af hår er en hjertesag

"Love is in the hair"
Overvejer du at donere dit hår? 

På disse sider kan du læse mere om Toftilds hårdonationsprojekt, hvordan håret anvendes, hvilke kriterier håret skal opfylde og meget mere...

Sådan startede projekt Love is in the Hair

I december 2015 rejste Lise og Claus Toftild til fabrikken i Kina for selv at aflevere den første samling af donationshår og starte projektet op. Den første produktion af parykker blev lavet på baggrund af bare 15 kg hår og med Toftilds eget design. Det var første gang fabrikken skulle prøve at lave en produktion af hår, som blev leveret til et specifikt formål. Den første produktion resulterede i ca. 80 parykker, og det tog ca. et halvt år for fabrikken at lave dem. Alle parykkerne er håndlavede. De var værd at vente på, og de har siden skabt stor glæde hos mange modtagere. Toftild har siden opstarten af projektet selv betalt for produktionen af parykkerne.

Hvordan bliver donationshåret brugt?

Donationshåret bliver brugt til at fremstille parykker og alternative hårløsninger til mennesker, der lider af hårtab.

En del af donationshåret anvender Toftild selv til fremstilling af parykker og alternativt hår. Særligt til speciallavede parykker og hårdele, som vi kalder ”Toftild Hår for Livet”.

En mindre del af håret bortauktionerer vi, så vi samtidig kan give værdien videre til en god og meningsfuld sag. Helt afhængig af hvor meget donationshår, vi modtager, vil vi en gang om året sælge en mindre del af håret på auktion i den europæiske brancheforening for parykproducenter, hvor vi selv er medlemmer. Det beløb, vi indsamler, giver vi ubeskåret videre. I fem år, fra 2017 til 2021 er det indsamlede beløb hidtil gået ubeskåret til Knæk Cancer. Det er vores håb, at vi fremover får mulighed for at kunne fordele de indsamlede midler til flere velgørende formål.

Dit hår går derfor til to vigtige formål: at fremstille parykker til dem, der har mistet deres eget hår og til velgørende formål til de samme mennesker. På den måde synes vi, at vi skaber mest mulig værdi med din hårdonation.

Hvem modtager parykkerne?

Donationshåret anvendes til fremstilling af parykker, hårdele og andre alternative hårløsninger til mennesker, der savner deres eget hår og er ramt af ufrivilligt hårtab. Det kan være kræftpatienter eller mennesker, der er ramt af autoimmune sygdomme som alopecia. Parykkerne fremstilles både til voksne og børn.

Vær opmærksom på, at vi ikke kan følge den enkelte hårdonation frem til modtageren af håret. Og vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at det er et barn ramt af kræft, der modtager parykken.

Men vi kan garantere dig, at dit donationshår altid anvendes til parykproduktion til mennesker, voksne som børn, som er ramt af et sygdomsbetinget hårtab.


"Grunden til, at det lige netop blev Toftild, der modtog mit hår, var, at I fremstod som de mest seriøse, og at I bortauktionerer det hår, der er for meget, og derefter donerer pengene til en dansk organisation eller kampagne. Det imponerede mig meget!"
- Anne Hertz, bosat i Schweiz
Hårdonor

Love is in the hair

Toftilds hårdonationsprojektet "Love is in the Hair" har sin egen facebookside Toftild hårdonation og Instagram @toftildhardonation
Har du lyst til at dele din hårdonationshistorie og dine billeder på Facebook eller Instagram - så er du meget velkommen. 
Tilføj gerne hashtags #toftildhårdonation #toftildloveisinthehair og omtale @toftildhardonation
#toftildhårdonation #toftildloveisinthehair
Følg os på Instagram @toftildhardonation
Følg os på Instagram @toftildhardonation

Vil du donere dit hår?

Se hvilke krav håret skal opfylde.
Se også ofte stillede spørgsmål om hårdonation.
Når du har doneret dit hår, kan du udskrive dit eget diplom.

Afleverer du håret personligt i en af vores afdelinger, får du diplomet udleveret, hvis du ønsker det.

Fakta om parykproduktion

I gennemsnit skal der bruges ca. 6-7 usorterede hestehaler for at kunne lave en hel paryk. Alt donationshår sorteres og samles i bundter af os, så det er ens i længde, farve og struktur. I den endelige sortering går der en del hår fra, som ikke kan bruges. Gennemsnitlig sorteres op til 40% af hårene fra i et bundt, fordi de er for korte. Det er blandt andet også derfor, at vi gerne vil modtage så langt hår som muligt. Gerne minimum 25 cm. Så sikrer vi nemlig, at der går mindst muligt hår til spilde.

I dag foregår produktion af parykker primært i Kina, Indien, Indonesien eller på Filippinerne. Parykproduktion i Danmark foregår kun i meget lille omfang.

Oplev forskellen

Det siger vores kunder om deres oplevelse hos Toftild

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk