Hårdonation
Ofte stillede spørgsmål

Hvor langt skal håret være?

Hårlængden på din hårdonation skal være minimum 30 cm. Gerne 30-35 cm. Vi ved godt, at det er en smule længere, end andre beder om.

Vi beder om 30-35 cm langt hår, fordi vi ved, at det meste hår i et bundt så kan anvendes. Og ikke går til spilde. Når du donerer dit hår, vil vi gerne sikre, at mest muligt af det, kan anvendes. Der skal bruges en vis længde for at knytte hårene i parykken, og i et bundt er der mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Hvilke krav er der til donationshår?

Håret må ikke have været kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet. Hvis håret har været kemisk behandlet, er det ofte for u-elastisk og porøst til at kunne anvendes i parykproduktion, fordi de enkelte skællag i håret ikke er intakte.

Farvet hår kan anvendes, hvis det har været farvet med ammoniakfri farve og med en beize på 1%. Spørg evt. din frisør, hvis du er i tvivl.

Hvis din lysning eller permanent er vokset ud, kan håret godt bruges.

Klipper Toftild donationshår?

Vi kan desværre ikke tilbyde selv at klippe håret af hos Toftild, da vi får langt flere henvendelser, end vi kan imødekomme. Vi er ikke en almindelig frisørsalon, vi bruger al vores tid på kunder, der har brug for parykker og toupeer, så derfor.

Vi anbefaler, at du går til din egen frisør og sender håret til os, eller kommer forbi og afleverer det selv i en af vores forretninger: Aarhus, Aalborg eller København.

Hvordan skal håret klippes af?

Håret skal samles i en elastik i en eller flere små hestehaler. Sæt elastikken et stykke under der, hvor håret klippes af, så hestehalen er godt sikret. Hestehalen må meget gerne fikseres med en elastik nederst også. Alternativt kan håret samles i en fletning.

Hvor kan jeg få håret klippet af?

Du kan bruge din egen frisør og fortælle dem, at du ønsker at donere dit afklippede hår. De fleste frisører kender princippet. Du er velkommen til at henvise dem til siden her. Forhør dig hos din egen frisør.

Kan I lave paryk af min hestehale til en jeg kender, som har mistet sit hår?

Nej, det er desværre ikke muligt at fremstille en paryk af en enkelt hestehale. I sorteringen af håret går op mod 40% fra, da hårstråene er for korte. Der skal cirka seks donationshestehaler til at fremstille en helparyk. Det frasorterede hår kan dog (hvis håret ikke er for kort), bruges til fremstilling af parykker med korte frisurer eller toupeer.

Kan jeg donere krøllet, gråt eller rødt hår?

Ja ALLE naturlige farver hår kan bruges - blondt, mørkt, rødt og gråt - vi har ingen præferencer. Håret må bare ikke være farvet med kemi.

Hvis du donerer krøllet hår måles længden ved at strække håret glat, så du sikrer, at det er langt nok (minimum 30 cm).

 

Hvordan afleverer jeg mit hår til Toftild?

Du kan enten sende dit hår til os med post eller aflevere det personligt i vores forretninger i Aalborg, Århus eller København.

Håret sendes til:

Toftild "Love is in the hair"
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg

Hvis du sender håret med post, skal du huske at sende med omdeling, da vi ikke henter ved pakkeshops.

Alle modtager kvittering på modtagelse af donationshår i løbet af 2-4 uger, når der er vedlagt navn + email adresse sammen med donationshåret.

Kan håret blive for gammelt?

Nej, håret kan ikke blive for gammelt. Alt hår kan anvendes som donationshår. Også hår som har ligget i mange år.
Håret er ofte mere tørt, når det er gammelt, men det tager man højde for i sorteringen af kvaliteten af hårstrukturen

Kan jeg følge min hårdonation?

Nej, det er desværre ikke muligt at følge sin egen hårdonation "fra hestehale til paryk", da donationshåret sorteres i farver, længder og hårstrukturer, så det er klar til videre den videre forarbejdning. Der går cirka 6 hestehaler til fremstilling af 1 paryk.

Hvordan bliver min hårdonation brugt?

Dit hår bliver brugt til fremstilling af parykker til mennesker, som er ramt af et sygdomsbetinget hårtab.
En del af håret anvender vi selv i produktionen af parykker til unge, der har mistet deres hår. Selve produktionen af parykkerne betaler Toftild.
En del af håret sælger vi på auktion i brancheforeningen for europæiske parykproducenter. De penge, som donationshåret indbringer på auktionen, sender vi ubeskåret videre til en dansk hjælpeorganisation. I år – 2017 – giver vi beløbet til Knæk Cancer.

Hvem modtager parykker lavet af hårdonationer?

Parykkerne udleveres til mennesker ramt af kræft eller autoimmune sygdomme, oftest alopecia. Toftild ønsker at parykkerne primært skal gå til unge. Vi kan dog ikke garantere, at det f.eks. er et barn ramt af kræft, der modtager lige netop din hårdonation. Men vi kan garantere, at håret anvendes til at fremstille parykker til mennesker, der lider af permanent eller midlertidigt hårtab i forbindelse med en sygdom.

Kan jeg møde en, der modtager mit hår?

Nej, det er desværre ikke muligt at møde den person, der modtager en paryk, hvor dit hår er anvendt. Det skyldes primært, at der i en enkelt paryk er anvendt hår fra flere hårdonorer.
Mange af dem, der modtager parykkerne fremstillet af donationshår, ønsker heller ikke at stå frem i offentligheden, og det vil vi gerne respektere og ikke stille som en betingelse.

Hvor mange hestehaler skal der til at lave en hel paryk?

Der skal i gennemsnit bruges 6-8 hestehaler for at lave en hel paryk - alt efter, hvor tykke og lange hestehalerne er.

Får jeg svar på om mit hår er modtaget?

Ja, selvfølgelig. Hvis du ønsker en bekræftelse på, at vi har modtaget dit hår, skal du vedlægge navn og e-mail adresse sammen med hårdonationen. Så kvitterer vi altid med en personlig hilsen på mail.

Vores svartid på hårdonationer tilsendt med posten kan være 1-3 uger. Vi samler op på hårdonationerne cirka hver 14. dag og svarer alle, der har vedlagt e-mail adresse. Husk posten kan være op til 5 dage undervejs.

Sender du håret til Toftild, skal håret sendes direkte til Toftild i Aalborg MED omdeling - vi henter ikke i pakkeshops.

Hvis jeg sender foto med, bliver de så offentliggjort?

Du er meget velkommen til at vedlægge foto og hilsen sammen med din hårdonation, som vi må anvende i Toftilds markedsføring. Vi kan dog ikke garantere, at alle fotos bliver offentliggjort. Hvis du ønsker at være anonym, respekterer vi naturligvis det.

Har du lyst til at dele din historie på Toftilds facebook eller instagram, er du meget velkommen - tilføj gerne hastags #toftild #hårdonation #hårforlivet #loveisinthehair.