Hårdonation - sådan gør du

1000 tak fordi du overvejer at donere dit hår til Toftild hårdonationsprojekt. Donationshåret skal opfylde nogle krav, før Toftild kan anvende det til fremstilling af parykker.

Længden på din hårdonation skal være minimum 30 cm. Gerne 30-35 cm. Vi ved godt, at det er en smule længere, end andre beder om. Vi beder om 30-35 cm langt hår, fordi vi ved, at det meste hår i et bundt så kan anvendes. Og ikke går til spilde. Når du donerer dit hår, vil vi gerne sikre, at mest muligt af håret, kan anvendes. Der skal bruges en vis længde for at knytte hårene i parykken, og i et bundt er der mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Toftilds krav til donationshår

  • Det afklippede donationshår skal være minimum 30 cm, gerne 30-35 cm langt.
  • Donationshåret må IKKE være kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet.
  • Donationshåret skal være rent, helt tørt og børstet godt igennem.

Selve klipningen 

  • Håret samles i én eller flere mindre hestehaler / fletninger og fikseres godt med en elastik.
  • Håret afklippes ca. 2 cm over elastikken.
  • Alle afklippede hestehaler / fletninger samles i ét bundt og forsegles yderligere med 1-2 elastikker i top og bund. Så er vi sikret, at alt hår er sikret samlet i samme groretning.

Hårdonation - hvordan klippes håret?   Hårdonation - hvordan gør jeg?


Aflevering af donationshår

Håret kan sendes til Toftild i en plastpose / kuvert. HUSK at vedlægge navn og e-mail, så sender vi en e-mail bekræftelse på, at vi har modtaget dit hår.

Vær opmærksom på, at vi KUN modtager forsendelser med omdeling direkte til Toftild - vi henter ikke ved pakkeshop.

     Toftild, mrk. Love is in the hair
     Budolfi Plads 9
     9000 Aalborg

Du er også velkommen til at aflevere donationen personligt i vores forretninger i Aalborg, Århus eller København.

Læs mere om, hvordan donationshåret bliver brugt >>.

Barn med alopecia får paryk fremstillet af donationshår   Toftild indsamler donationshår til fremstilling af parykker

Fire-årig pige med alopecia besøger Toftild Aalborg
og får en paryk fremstillet af det fineste donationshår.

Donationshåret er bevaret i sin naturlige farve,
i et smukt mix fra flere forskellige donorer.

Det sker hos Toftild
Frisørkurser

Frisørkurser

Toftild tilbyder kurser for frisører. Vil du arbejde med parykker, herretoupe eller Hår for Livet by Toftild? Max 3-4 per hold.

Toftild Træning & Teknik
Læs mere om Toftild frisørkurser >> 

Hovedbeklædning til hårtab

Hovedbeklædning til hårtab

Hos Toftild finder du bløde bambushuer, turbans, kasketter, hyggehuer og tørklæder til hovedet. Kom ind og prøv de nye tørklæder - eller køb i Toftilds webshop.

Se flere tørklæder >>

Da Helle fik nyt hår

Da Helle fik nyt hår

En ung pige med alopecia vælger nyt hår - en flot paryk i ægtehår, der tilpasses og klippes, så den passer perfekt til Helle.

Se med når Helle prøver
parykker hos Toftild

Det siger vores kunder
Kristoffer

"Det her er ikke en 100% forbedring - det er en 300% forbedring!". Jeg synes jeg kan tillade mig mere som type nu. Før havde jeg langt skæg... Man kompenserer jo. "Kan du ikke få håret til at gro, kan du jo lade skægget stå". Nu har jeg hår på hovedet, og mit skæg er kort. Totalt fedt. Jeg er hooked.

Kristoffer, Hår for Livet toupe

Mikkel

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med top, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel, 28 år
Se Mikkel uden hår

 

Anneli testimonials

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Anneli, parykbruger i 12 år
Læs mere >

Kirsten Skov

"Jeg har aldrig fået så mange komplimenter for mit hår som nu, hvor jeg bruger paryk - det er faktisk flottere end mit eget, og så er det lettere at sætte. I et langt behandlingsforløb er det en gave at få komplimenter for mit nye hår".

Kirsten, paryk pga. kemo