Love is in the Hair®

Donation af hår er en hjertesag

Overvejer du at donere dit hår? Så kan du sende det til Toftild. Vi har siden 2015 indsamlet donationshår og indsamlet mere end 600.000 kr. - læs mere her på siden
Sådan gør du

Donation af hår

Med udgangspunkt i vores speciale i at hjælpe hårtabsramte til at få en naturlig hårpragt tilbage, er det klart, at donation af hår er vigtig for os. Ikke bare på et operationelt niveau – men på et helt personligt plan. For nogle, måske endda for de fleste danskere, er deres afklippede hår blot noget, der fejes væk fra gulvet efter et besøg hos frisøren. For andre er det nøglen til et langt bedre liv.

Derfor tager vi naturligvis donation af hår meget alvorligt. Gennem vores projekt Love is in the Hair® har vi forsøgt at skabe så meget opmærksomhed omkring behovet, som vi overhovedet kan. For vi ved om nogen, hvor stor en forskel donation af hår er med til at gøre for så mange mennesker hver eneste dag. Så tak til alle jer, der allerede har gjort en kæmpe forskel – ikke for os, men for de mennesker, som I har hjulpet med at få livsglæden tilbage.

Hvilken forskel gør donation af hår?

Vi kan blive ved med at påstå, hvor vigtigt det er, at der er nogen, der vælger at donere sit hår til et velgørende formål. Men faktisk vil vi langt hellere, at du ikke tager vores ord for det. Vi anbefaler, at du i stedet lægger vejen forbi Instagram, hvor du via hashtagget #toftildhårdonation kan læse mere om alle de hverdagshelte, der allerede har doneret hår. Her vil du også kunne finde rørende eksempler på, hvem der har fået lidt af sig selv tilbage via andres donation af hår.

Det siges, at nogle af de bedste ting i verden er gratis. Så hvorfor ikke gøre en kæmpe forskel for andre, næste gang du skal af med de lange lokker?

Læs mere om retningslinjerne for hårdonation via Toftild her.
Læs mere

Et eventyr om hårdonation

Se den søde og inspirerende film om 5 årige Elenas eventyr om hårdonation. Filmen er dedikeret til Børne Cancer Fonden og Toftild Hårdonation. 

Toftilds hårdonationsprojekt Love is in the Hair® modtager rigtig mange hårdonationer, særligt fra børn og unge.

"Der er mange måder at hjælpe på, og selvom man er lille, kan man godt gøre en stor forskel"

Fakta om parykproduktion

I gennemsnit skal vi bruge ca. seks usorterede hestehaler for at kunne lave en hel paryk. Alt donationshår sorteres og samles i bundter af os, så det er ens i længde, farve og struktur. I den endelige sortering og kartning af håret går der en del korte hår fra, som ikke kan bruges. Gennemsnitlig sorteres op til 50% af hårene fra i et bundt, fordi de er for korte. Det er blandt andet også derfor, at vi gerne vil have så langt hår som muligt. Så sikrer vi nemlig, at mest muligt donationshår i et bundt kan bruges.
Læs mere

Din donation gør en forskel

Her møder du nogen af dem, dine donationer gør gavn for

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel

FAQ

Hvor langt skal håret være?

Hårlængden på din hårdonation skal være ca. 25 cm. og gerne længere, hvis du kan undvære det.

Jo længere håret er, jo mindre spild. Når du donerer dit hår, vil vi gerne sikre, at mest muligt af det, kan anvendes. Der skal bruges en vis længde for at knytte hårene i parykken, og i et bundt er der mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Hvilke krav er der til donationshår?

Håret må ikke have været kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet. Hvis håret har været kemisk behandlet, er det ofte for u-elastisk og porøst til at kunne anvendes i parykproduktion, fordi de enkelte skællag i håret ikke er intakte.
  
Farvet hår kan anvendes, hvis det har været farvet med ammoniakfri farve og med en beize på 1%. Spørg evt. din frisør, hvis du er i tvivl.

Hvis din farve, lysning eller permanent er vokset ud, kan håret godt bruges.  

Hvordan skal håret klippes af?

Håret skal samles i en elastik i en eller flere små hestehaler. Sæt elastikken et stykke under der, hvor håret klippes af, så hestehalen er godt sikret. Hestehalen må meget gerne samles med en elastik nederst også, og lige en ekstra mere til sidst, så der er styr på alle lokkerne. Alternativt kan håret samles i en fletning.

Kan I lave paryk af min hestehale til en jeg kender, som har mistet sit hår?

Det spørgsmål får vi ofte, og vi kan godt forså, at man spørger. Det er desværre ikke muligt at fremstille en paryk af en enkelt hestehale. I sorteringen af håret går op mod 50% fra, da mange af hårene er for korte. Der skal cirka seks usorterede donationshestehaler til at fremstille en hel paryk. Endvidere kan vi ikke følge den enkelte hestehale i selve produktionen. Det frasorterede hår kan dog (hvis håret ikke er for kort - ca 15 cm), bruges til fremstilling af parykker med korte frisurer eller toupeer.

Hvor kan jeg få håret klippet af?

Du kan bruge din egen frisør og fortælle dem, at du ønsker at donere dit afklippede hår. De fleste frisører kender princippet. Du er velkommen til at henvise dem til siden her, hvis de er i tvivl. Der er frisører, som klipper hårdonationer til en særlig pris, og nogle, der laver events, hvor de klipper gratis. Forhør dig hos din egen frisør.
Se alle FAQ’s om hårdonation
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk