Tilbage til Hairytales

Gør det ondt, når håret falder af?

Del historien:

Gør det ondt - kemoterapi og hårtab

Er du i kemoterapi og står over for et midlertidigt hårtab? Kemoterapi påvirker cellerne i håret. Mange fortæller, at de mærker en "myldren" og let kløe i hovedbunden og en fornemmelse af øm hovedbund. Det skyldes, at hårvæksten stopper og håret "tørrer" ud nede i hårsækken. De nervecentre, vi har i hovedbunden, bliver også påvirket, og derfor kan du få fornemmelsen af, at hårrødderne gør ondt. Det er en midlertidig tilstand, som forsvinder igen.

Sådan afhjælper du ubehag

Du kan lindre ubehaget ved at smøre hovedbunden med kølende creme, som fx aloe vera. Du kan også give dig selv en let hovedbundsmassage, når du er i brusebad. Det forbedrer samtidig blodtilførslen til din hovedbund.

Hårtab - når håret falder af

Det er altså forskelligt fra person til person, hvordan det mærkes, og derfor kan din måde at mærke det på, være meget anderledes end en anden person. Som vi allerede har beskrevet kan det opleves som en myldren, når det er kemoterapi, og for andre vil oplevelsen for eksempel ved Alopecia, være helt anderledes.

Alopecia - håret falder af

Der kan være flere grunde til at håret falder af, og en af dem kan være Alopecia, der er en autoimmun sygdom, der kan resultere i hårtab enten delvist eller totalt. Her vil det kunne opleves at håret falder af i plamager, eller at du står i badet og kan stå med en stor omgang hår i hånden.

Når håret falder af, kan det opleves meget forskelligt, og derfor er hårtab forskelligt fra person til person. Vil du høre mere om de muligheder vi ved Toftild kan tilbyde dig, er du altid velkommen til at skrive en mail på info@parykker.dk.

Seneste indlæg

Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk
arrow-left