Parykforløb i forbindelse med kemobehandling

Kontakt Toftild for en snak om et parykforløb under din kemobehandling eller book tid til parykprøvning.
Book tid
98 10 32 11

Book din tid

Når du skal vælge din paryk, eller dit nye hår for en tid, er det nødvendigt, at du booker en tid hos os. Tidsbestilling er nødvendig, fordi vi på den måde kan sikre dig, at du ikke går forgæves, og vi har reserveret den nødvendige tid til at hjælpe dig. Du skal regne med at sætte ca. fem kvarter af til din parykprøvning hos Toftild.

Du kan booke online i alle Toftilds tre afdelinger. Du vælger den behandling, der hedder, ”paryk i forbindelse med kemobehandling”. Har du brug for, at vi booker tiden for dig, er du altid velkommen til at give os et kald. Her kan du også få svar på nogle af de spørgsmål, du måtte have, inden vi ses. Du kan sagtens bestille en tid, selvom du stadig har dit hår.
Book tid
98 10 32 11

Parykprøvning

Når du kommer ind til os til din parykprøvning, vil vores frisør typisk tale med dig om, hvilke behov, du har. Ud fra den samtale, vil frisøren finde nogle forskellige parykker, som du kan prøve. Sammen finder vi den frisure og farve, der er den rigtige for dig. Vi har et stort parykudvalg, så ofte er det muligt at få parykken med hjem samme dag, hvis du ønsker. Har vi ikke lige præcis farven eller størrelsen, bestiller vi den hjem til dig. Der går i så fald max en uge, inden parykken er hos os, og vi herefter ses til besøg nr. to.

Afprøvning af hovedbeklædning

Vi har et meget stort udvalg af hovedbeklædning, som du har mulighed for at prøve sammen med parykken. Du kan også komme ind i butikken uden tidsbestilling, hvis du gerne vil se og prøve vores tørklæder og turbans. 

Det kan være en fordel at have en behagelig turban eller et tørklæde som et supplement til parykken. Mange vælger også en nathue eller en bambushue til at bruge under parykken.
Se vores udvalg

Smukke før og efter billeder

Tilklipning af paryk og klip af eget hår

Når du har valgt din paryk, klipper vi den til, så den matcher den frisure, du ønsker. Det drejer sig typisk om længden på pandehåret, barterne og nakken. Hvis du er så langt i dit behandlingsforløb, at dit eget hår er begyndt at fælde, kan det være, du vil bede om vores hjælp til at klippe dit eget hår også. Vi klipper aldrig dit hår helt ned, og barberer det aldrig. Vi klipper dit hår, så det ca. er 1- 1,5 cm langt. Du får også den mulighed, at du kan komme ind til os senere i dit forløb og få vores hjælp til at klippe håret.

Parykpleje og vejledning

Vores frisør gennemgår altid pleje og vedligehold af dit nye hår, når du har valgt parykken. Du får en plejevejledning med hjem, og du får brug for et sæt med tre specialprodukter til paryk og et parykstativ. Frisøren vil også gennemgå, hvordan du tager parykken af og på.

Se vores plejevejledninger

Sådan tager du paryk på

Elsebeth viser hvor let det er at tage sin paryk på, og hvordan den placeres rigtigt i forhold til en naturlig hårgrænse.
Afspil video

Tilskud via rekvisition

Der er lidt forskel på, hvordan dit tilskud til paryk udbetales i de forskellige regioner. Men tilskuddet er det samme i alle landets regioner. Som udgangspunkt skal du medbringe din rekvisition, som vi sender ind sammen med kvitteringen for parykken. Koster din paryk mere end tilskuddet, betaler du blot differencen.

I nogle regioner, betaler du selv det fulde beløb og sender herefter selv kvitteringen ind sammen med rekvisitionen. I andre regioner skal du blot udfylde en seddel og betale en eventuel difference.

Du kan altid få hjælp til og vejleding om dine tilskudsmuligheder til paryk i forbindelse med kemobehandling hos Toftild.

I 2022 er tilskuddet til paryk 3.935,- kr. inkl. moms. Tilskuddet til hovedbeklædning er 1.486,- kr. inkl. moms. 

Ønsker du kun hovedbeklædning og ikke paryk, kan du bruge din rekvisition til tørklæder og turbans i vores webshop

Køb hovedbeklædning her

Oplev forskellen

Det siger vores kunder om deres oplevelse hos Toftild

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk