Hvilke muligheder giver en paryk i forbindelse med kemobehandling?

Book tid
98 10 32 11

Parykken kan være en time out

Mange kemopatienter har beskrevet parykken som en time-out i deres behandlingsforløb. En paryk er et tilbud og en mulighed, man kan vælge. Parykken kan være en mulighed for at få en time-out fra sygdommen og behandlingen, når man fx bevæger sig i det offentlige rum. Der findes ingen rigtige eller forkerte valg; der findes til gengæld muligheder. Og dem vil vi gerne bringe videre til dig.

Paryk i fiberhår eller ægte hår?

Der er mange fordele forbundet med at vælge en paryk i fiberhår. Disse parykker er lettere at sætte, fordi de vaskes i koldt vandt, og derfor ændrer frisuren sig ikke, efter du har vasket din paryk. Vælger du en korthårsfrisure, vil vi anbefale en paryk i fiberhår, fordi den er langt nemmere at håndtere. Der er mange fordomme om parykker i fiberhår, men i dag er det ofte ikke muligt at se forskel på fiberhår og ægte hår. Kvaliteten er meget høj. Fiberhår kan i dag også være varmebestandig, dvs. at en paryk lavet af varmebestandig fiber kan tåle op til 150 grader. En paryk i fiberhår ser ikke mindre naturtro ud end en paryk i ægte hår. 

Ægtehårsparykker kan være en fordel, hvis du har langt eller mellemlangt hår. Når håret er langt, kører det mod skuldrene og ryggen, og denne friktion gør, at en paryk i fiberhår altid vil slides meget hurtigt. Det samme sker ikke med en paryk i ægte hår. Holdbarheden er derfor længere. Fordelene ved en paryk i ægte, langt hår er også, at du kan bruge stylingprodukter og varme, som du plejer. 

OBS. Parykker i fiberhår tåler ikke varme. Pas på med ovnen og brug aldrig din føntørrer eller dit fladjern i en kunstfiberparyk. I parykker i ægte hår kan du bruge varme og styling, stort set som du er vant til.

Sådan kan du style din paryk

Her viser Elsebeth hvordan du kan style din paryk flot og enkelt.
Afspil video

Parykken på hovedpuden

Vi anbefaler ikke, at du sover med din paryk på, med mindre den er designet til det, hvilket parykker i forbindelse med kemobehandling sjældent er. Sliddet og friktionen på særligt kunstfiberparykker skader både hår og bund i parykken. Vi anbefaler, at du bruger det parykstativ, du får af os til at sætte din paryk på, når du ikke bruger den. Fryser du om hovedet, kan du med fordel bruge en nathue i bambus eller blød mælkefiber. 

Parykker i regn og blæst

Hvis du gerne vil være sikker på, at din paryk sidder sikkert fast, både i blæsevejr og til sport, dans mv., så er det vigtigste altid, at pasformen er rigtig. Sidder din paryk, som den skal og passer den i størrelsen, vil du ikke have følelsen af, at den glider af. Vi tilbyder altid at sy klæbeflader ind i parykken, så du kan bruge den med paryktape. Det er der mange, der siger ja tak til, fordi den tryghed det giver, er af stor betydning. Og parykken kan du sagtens have på i regnvejr, det tager den ikke skade af. Du får allerhøjest en lidt dårligere hårdag.

Parykken i sol, sommer og svømmehal

Skal du sydpå eller opholder du dig ofte udenfor i solen er det en god ide at skåne din paryk, uanset om den er i fiberhår eller i ægte hår. Fiberhår tåler ikke så godt stærk, direkte sollys. Nogle farver i kunstfiber vil trække op med røde pigmenter og falme. I en paryk med ægte hår vil håret falme, ligesom du kender det fra dit eget hår, men her kan håret til gengæld farves op igen. Vi anbefaler, at du bruger kasket eller solhat til at beskytte dels parykken og dels din hovedbund mod UV stråler. Vi har et stort udvalg i hovedbeklædning, som er fremstillet i tekstiler, med faktor 50 solbeskyttelse. 

Skal du en tur i svømmehallen, anbefaler vi ikke at du svømmer med din paryk på. Klorvandet kan misfarve håret i parykken, særligt i kunstfiberparykker. Du kan i stedet vælge at bruge en badehætte fra Christine Headwear kollektionen. De er bløde og fleksible og gør lige præcis det de skal, når du ikke kan bade med parykken på. 

Gå til parykfrisøren med din paryk

Det kan være en rigtig god ide at booke en frisørtid til din paryk hos os, når du har brugt den i et stykke tid. Har du en fiberhårsparyk, kan vi glatte det slid ud, som den ofte kan få særligt i nakken. Vi kan løfte frisuren med damp og rense og vaske den med professionelle salonprodukter, så dit hår bliver som nyt. Priser fra 500,- kr. Ægtehårsparykker kan vi friske op med farve og hårkur.
Book tid
98 10 32 11

Dit eget hår under parykken

Dit eget hår vokser stadig under parykken, og hvis du har det bedst med, at dit hår er vokset lidt ud, inden du giver slip på din paryk, kan vi hjælpe dig med at klippe dit eget hår i denne overgangsperiode. Du kan også have brug for, at vi syr klips i parykken, så den sidder fast ovenpå dit eget hår, indtil du er klar til at slippe den. 

Har du brug for rådgivning om hårvækst og hovedbundspleje, både før, under og efter din behandling, kan du få individuel rådgivning herom i alle Toftilds afdelinger.
Book tid

Oplev forskellen

Det siger vores kunder om deres oplevelse hos Toftild

Det er faktisk stærkt vanedannende at bruge toupe

"Det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være besværligt. Og det er det på ingen måde. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag, bruger både voks og andre produkter i håret, og det holder til min behandling. Det er bare blevet en del af min daglige pleje, og jeg nyder at have håret."

Toftild Alternativt Hår har ændret mit liv

"Hos Toftild får du en personlig og professionel behandling. De arbejder kreativt og tænker i løsninger. Jeg har endnu ikke forladt deres salon med andet end et stort smil på læben.
For mig ligger der en kæmpe portion identitet i hår. TAK til Toftild for hjælp til at mit ydre nu matcher mit indre."

Josefine Valentin er smuk med sin paryk fra Toftild
Josefine Valentin

Den bedste løsning for mig, fordi parykken sidder på hele tiden

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Mikkel fik toupe efter 2 år med hårtab

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med toupe, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel
Toftild Aalborg
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Tlf: 98 10 32 11
aalborg@parykker.dk
Toftild Aahurs
Borggade 7
8000 Aarhus C
Tlf: 88 77 93 55
aarhus@parykker.dk
Toftild København
Frederiksberg Alle 50
1820 Frederiksberg C
Tlf: 71 74 91 71
frederiksberg@parykker.dk